Actiuni 2023 desfasurate impreuna cu Asociatia ASSOC Baia Mare

    In anul 2023, impreună cu persoanele cu dizabilitati din Centrul de Zi ASSOC Baia Mare si Centrul Rezidential „Pinochio” din localitatea Carbunari, judetul Maramures, am derulat cateva campanii in urma parteneriatului incheiat intre BSG Amanet & Exchange si Asociatia Profesionala Neguvernamentala de Asistenta Sociala:

Campania "Globurile de lemn pentru Craciun"

     Anul acesta, Crăciunul a devenit mai vesel și mai colorat cu spiridușii de pe globurile de lemn create cu ajutorul persoanelor cu dizabilități din cadrul ASSOC Baia Mare. Cu multă răbdare, ei au lipit pe fiecare glob de lemn cate un autocolant cu spiridușii Moșului, dupa care au legat câte un șnur, pentru a putea fi agățat în bradul de Crăciun.
     Astfel am reușit să surprindem atât unii colaboratori, cât și clienți ai companiei noastre.
     BSG Amanet & Exchange continuă să aibă o bună colaborare cu ASSOC, urmând să venim și anul următor cu noi surprize creative.

 glob1glob2glob3glob4

Campania "Radiera cu ... emoții"

     Marcăm începerea noului an școlar oferind câte o radieră emoji clienților care ne calcă pragul.
     Pentru că începerea școlii se lasă întotdeauna cu... emoții.
     Un partener de nădejde la pregătirea și ambalarea radierelor a fost Asociatia ASSOC căreia îi mulțumim pentru colaborare.
     Mai jos puteti viziona un clip de la realizarea produselor.

Campania "Titirezul de 1 iunie"

     Anul acesta, de 1 Iunie clientii nostri se vor bucura de un mic cadou: o jucarie de altadata, de pe vremea strabunicilor nostri, adusa in vremurile noastre: titirezul, denumit si prasnel sau sfarleaza in unele zone ale tarii.
     Titirezii colorati au fost asamblati de catre persoanele cu dizabilitati din cadrul Asociatia ASSOC , care, dupa cum puteti sa vedeti in clipul de mai jos, se si distrau in timp ce ii asamblau, practic munceau jucandu-se, sau se jucau, muncind.
     Initial titirezul a fost alcatuit dintr-o piatra plata si gaurita la mijloc, prin care era introdus un betișor, fiind folosit in toata lumea inca din epoca neolitica.
     Imaginea unui titirez rotindu-se este una inspiratoare, o imagine a unui obiect ținut pe loc de mișcarea proprie si a unor legi ale fizicii. Este o jucarie ce poate fi asociata cu numeroase simboluri cum ar fi faptul ca lucrurile din viata noastra trebuie sa fie mentinute cu grija in echilibru, iar cand miscarea nu mai are loc, inevitabil iti pierzi echilibrul si te prabusesti.

Campania "Desfacatorul de la BSG"

     Începand cu 10 Aprilie, în agențiile BSG Amanet & Exchange se oferă clienților un produs interesant și util: desfăcător de sticle și doze / conserve tip breloc, confecționat din aluminiu dur.
     Aceste desfăcătoare au fost ambalate cu ajutorul persoanelor cu dizabilități de la Asociatia ASSOC Baia Mare, activitate care pentru ei face parte din terapia ocupațională.Â
     Terapia ocupațională ajută persoanele cu dizabilități să dezvolte sau să recupereze abilități necesare desfășurării activităților zilnice la un nivel minim necesar, cât mai independent posibil și cu cât mai puțină asistență din partea altei persoane. Scopul final constă în a trăi o viață independentă și productivă și de a crește calitatea acesteia.
     Mai jos puteți să vedeți cateva imagini și un clip de la ambalarea desfăcătoarelor.

ASSOC1ASSOC2ASSOC3ASSOC4

Campania "Martisorul de ciocolata"

     Primele mărturii ale existenţei mărţişorului pe teritoriul țării noastre sunt mai vechi de 8.000 de ani, după cum au dovedit săpăturile arheologice. Primele mărţişoare găsite erau pietre mici de râu vopsite în alb şi roşu, înşirate pe aţă, care se pare că se purtau la gât. Mai apoi se purtau două fire de ață răsucite care ar fi semnificat iarna şi vara, iar de ele se agăţa o monedă de aur, argint sau din alt metal. Acest şnur era făcut cadou la 1 martie, în ziua Dochiei, început de An Agrar.
     În Moldova şi Bucovina mărţişorul consta dintr-o monedă de aur sau de argint legată cu un şnur alb şi roşu la gâtul copiilor. Era credinţa că portul mărţişorului face ca aceştia să aibă noroc. Fetele îl purtau timp de douăsprezece zile la gât, după care-l prindeau în păr şi-l ţineau astfel până la sosirea berzelor sau până ce înflorea primul pom. După aceea, cu şnurul legau creanga pomului, iar cu banul respectiv îşi cumpărau caş, pentru ca tot anul sa le fie faţa frumoasă şi albă.
     Păstrăm și noi obiceiul străvechi și oferim bănuți de mărțișor, dar nu orice fel de banuți, ci bănuți de ciocolată.
     Martisoarele se vor oferi clientelor incepand de miercuri, 1 Martie, pana la epuizarea stocului.
     Un colaborator de nădejde în ambalarea acestor bănuți au fost tinerii cu dizabilități din cadrul ASSOC, cu care suntem deja la a 20-a colaborare. Proiectele noastre contribuie la integrarea tinerilor cu handicap în societate prin desfășurarea de activități pe măsura potenţialului lor și contribuie la recuperarea lor, atat fizica, ei dezvoltandu-si astfel abilitatile, cat si mentala, deoarece se simt mai utili si primesc incredere in fortele proprii.
     În clipul de mai jos puteți sa vedeți atmosfera de lucru de la ambalarea mărțișoarelor.